commissions
in architecture
sculptures drawings resumé inspiration contact home

Hospital East-Limburg Genk, Belgium; stairways and rooflights

Six stairways leading to the parking have their own colour of transparent glass. Orientation becomes a natural phenomenon.

The design has been developed in close collaboration with architect Michiel Cohen, Cezeped Architects Delft Netherlands.

genk colored glass public art genk colored glass public art


Orientation becomes a natural process.


Yellow stairway


Yellow stairway second floor.

genk colored glass public art
Sunlight projects additional colours.

Roof lights
Special made roof lights with transparent coloured glass bring more colours onto the parking
and strengthen the orientation.


top
Roof light at the second floor

top
Roof lights with coloured glass and sunlight projection strengthen the orientation

The 'blue' orientation

top

Blue stairway at the second floor


Blue stairway at the first floor

genk colored glass public art top
Blue roof light strengthens the orientation

 

 

DATA

Title: 'The colours of Glass'

Description: The six stairways leading to the parking have different colours. Orientation becomes a natural phenomenon. There is no need for other orientation or signs as people remember that they their car is in the neighbourhood of the 'green' stairway, where they climbed to enter the hospital. Roof lights with coloured glass strengthen the orientation. Sunlight projects the colours of the glass onto the parking. The design has been developed in close collaboration with architect Michiel Cohen of Cezeped Architects Delft Netherlands. The coloured glass stairways and roof lights form part of the art concept at the hospital with 'Light Seats' and a 'Coloured Glass Sculpture'.

Completed: 2011
Project duration: 3 years
Medium: Vanceva glass, laminated glass, sunlight, LED lights
Architect: Michiel Cohen, Cezeped Architects Delft The Netherlands
Project manager: Tom Berkhout, Cezeped Architects
Commissioning Agency: Hospital East Limburg Genk, Belgium
Budget: euro 200.000 inclusive light seats and glass sculpture
Remark: the project is developed in close collaboration with architect Michiel Cohen

 
 
 
 
 
 
 
commissions
in architecture
sculptures drawings       resumé inspiration contact home
houd voor id "top_nav" weergegeven