commissions
in architecture
sculptures drawings resumé inspiration contact home

Skylights with Light Modules, Home for the Elderly, Leende, Netherlands.

At the corridors special skylights are installed.

The sun projects images, varying with time of day and season.

light
Skylights in the corridors bring colour and changing daylight images.

module top
Light Module in the skylight of the corridor

Central hall.
The central hall with glass facades at both sides functions as public road. A special large skylight is installed over the full lengths of the hall. Daylight casts soft coloured images onto this screen. Sunlight projects images changing with time of day and season.


building
Building. In the distance public entrance with skylight.

street top
Skylight in the central hall with Light Modules.

detail1
Detail

detail top
Detail

detail
Detail

light top
Night view
 

DATA

Title: Light Skies

Description:
The "Hof van Leende" is a multi-functional building with homes for elder people, a library, a hairdresser etc. A central hall functions public road. A skylight is installed over the full lengths of the hall. Mirrors are mounted inside. The glass is coloured. At the level of the ceiling a translucent screen is placed.
Daylight casts soft coloured images onto this screen. Sunlight projects images changing with time of day and season.

At the corridors of the building 12 skylights were installed. Each skylight dimensions 1 x 1 meter. In the skylights transparent coloured glass and mirrors are installed. At the underside translucent screens were mounted, just below the ceiling. Daylight casts soft coloured images onto this screen. Sunlight projects images changing with time of day and season.

completed: 2004
project duration: 2 years
dimension: 11 x 1 meter + 12 times 1 x 1 meter
medium: coloured glass, sunlight
location: Leende, the Netherlands
project manager: M.P.Verheijden PRC Coumans Maastricht, Netherlands
commissioning Agency: Stichting Valkenhof, Valkenswaard, Netherlands
budget: euro 40.000 exclusive the making of the skylights which were in the building budget
remarks: The design was developed in close collaboration with architect Hans Boots, Engelman

top
 
 
 
 
 
 
 
 
 
houd voor id "top_nav" weergegeven